Utstillinger

Det finnes mange utstillinger på Norsk vegmuseum.

I hovedbygget, Norsk vegmuseum, finner du utstillingen Tida og vegen. Den er bygd opp i et langtidsperspektiv, og ble åpnet til Statens vegvesen sitt 150-års jubileum i 2014. Opplev historien fra tråkk til motorvei, med spennende opplevelser som sinte bønder, rampete skyssgutter og selvsikre sjåfører. Se en stor gravemaskin på nært hold og en lekker åpen Cadillac.


I Norsk kjøretøyhistorisk museum viser vi typiske sykler, mopeder, motorsykler og biler som har vært å se langs norske veier og gater fra motoriseringens spede barndom og fram til moderne tider. Utstillingen vektlegger også den unike kjøretøyproduksjonen som vi har hatt i Norge. Her vil det også være mindre spesialutstillinger med ulike temaer.

Utstillingen i Norsk fjellsprengningsmuseum ble bygd om i 2018. Nå har den mye fokus på arbeidsforhold og arbeidsmiljø, og mindre på teknikker brukt for å bryte fjell.

Maskiner og bygninger i Museumsparken er også en utstilling i seg selv – viktig historie for å forstå utviklingen av norsk anleggshistorie.

Det er skiftende utstillinger flere steder i museumsbygningene.

MIDLERTIDIG STENGT

Utstillingen Drift er dessverre stengt sommeren 2020 grunnet smittefare av Covid-19.

Våre utstillinger

Våre museer