Sommerprogram 2020

Vi ønsker alle velkommen til en museumssommer hos oss, med fine utstillinger, tøffe kjøretøy, godt vær og is. Årets sommer kommer til å være litt annerledes grunnet covid-19, så det kan forekomme noe endringer i programmet og tilbudet vårt i sommer, men vi skal i alle fall gjøre vårt beste for å gi deg og dine den beste sommeren vi kan tilby.

Vi fra Norsk vegmuseum ønsker alle en riktig god sommer.

Norsk vegmuseum

Kl. 10-17

Ta turen inn i utstillingen Tida og vegen, en interaktiv vandring i norsk veghistorie fra istiden og frem til i dag. Lær mer om tøffe vikinger, sure danskekonger og rampete skyssgutter blant museets mange gjenstander. Opplev vår lekre Cadillac fra 1961 og kom helt inntil gravemaskinen på over 12 tonn.

Norsk fjellsprengningsmuseum

Kl. 11-17
Bli med 250 meter inn i fjellet i vår store og spennende tunnel. Lær mer om hvordan vi i Norge har sprengt fjell og laget tunneler i over 300 år fra fyrsetting til datastyrte bormaskiner. Her kan du på nært hold oppleve de store anleggsmaskinene som krevdes til disse oppgavene.

Norsk kjøretøyhistorisk museum

Kl. 10 - 17
Opplev hovedutstillingen av kule biler, motorsykler, mopeder, sykler, unike norskproduserte kjøretøy med både to, tre, fire og seks hjul fra tidlig 1900-tall og frem til 1990-tallet. Få med deg årets nyhet: Basse i 100, en spennende utstilling om Nordens motorsykkelkonge på 1950-tallet; Leif «Basse» Hveem.

Høydalsmo vegstasjon

Kl. 11-17
Møt smeden i smia, og hør han fortelle om smedens rolle på anleggene i gamledager. Han smir mens jernet er varmt! Kanskje starter han også opp noen av de gamle maskinene?

Lysaker gjestgiveri

Kl. 12 - 16
Besøk museets kafè i hyggelig 1800-tallsmiljø. Her kan du nyte en kaffe, god bakst eller enkle lunsjretter i historiske omgivelser både inne og ute.

Museumsparken

Alltid åpent
Her er det maskiner og veghistoriske miljø som skysstasjon, arbeidsbrakker, gjestgiveri og landhandel i et vakkert landskap perfekt for de som vil være ute i sommerværet.