Vellykket åpning av Mobilstasjonen

•  (Foto/Photo)

Rundt 300 skuelystne hadde samlet seg på Norsk vegmuseum da Mobilstasjonen ble offisielt åpnet lørdag 18. september. Mange hadde tatt med egne veterankjøretøy, og både biler, mopeder, traktorer og lastebiler fra 1950- og 60-tallet var plassert på området rundt stasjonen. Fåberg musikkforening bidro med korpsmusikk, og museets direktør Geir Atle Stormbringer ønsket velkommen. Museets prosjektleder Morten Reiten fortalte om stasjonens historie, og Varaordfører i Lillehammer, Terje Rønning, hilste fra øverste hold. Snoren ble høytidelig kuttet av administrerende direktør i ExxonMobil Norge, Per-Erik Aasum. Til dette fikk han god hjelp av fagleder Knut Baar ved Norsk vegmuseum og generalsekretær Liv Ramskjær i Norges museumsforbund.

Publikum koste seg med tidsriktig servering i form av boller, is og glass-cola, og barna fikk ballonger med tidsriktig Mobil-logo. Stasjonens ansatte var på plass i sine blå uniformer, og søte Mobil-piker sørget for at alle fikk noe å spise og drikke. Skuespiller Henrik Slåen hadde tatt rollen som Mobils distriktssjef, og passet på at alle hygget seg under åpningen – og at stasjonens ansatte og apparatet rundt viste seg fra sin beste side.

• Museumsformidler Arvid Dokken startet sin yrkeskarriere på bensinstasjon først på 1960-tallet, og er et levende leksikon over hvordan ting var den gang. Foto: Morten Nordli (Foto/Photo)
    1/28
    2/28
  • Mye folk, og mange tidsriktige kjøretøy. Foto: Morten Nordli (Foto/Photo)